Wij nodigen u uit ons gastenboek te tekenen.

Gezien de commotie rond de plannen van een pretpark in de Groote Melanen, begrijpen wij dat u misschien uw mening hierover zou willen uiten. Wij willen u dringend vragen om algemene omgangsvormen te respecteren en geen beledigende opmerkingen te plaatsen.

Voor plaatsing wordt uw reactie hierop bekeken.
E-mail adressen worden niet gepubliceerd.

Plaats bericht
Naam *
Inhoud *
Afbeelding verificatie *

Gerard nijpels

ik ga binnenkorT aan de Melanendreef wonen. Ik ken de Melanen ontstaan en historie. Ik kan echter nergens een betekenis vinden van het woord "melanen" of "melaan".

Weet iemand mijn nieuwsgierig

heid te bevredigen??

donderdag 02 februari 2017

Wil Verdick

Is een Ree beschermd, ja er mag niet op gestroopt worden je mag ze niet vangen enz.
Maar je mag als instantie zoals bv een gemeente ze wel uit hun gebied verjagen.
Waarom omdat een ree mobiel is dus een plek elders kan zoeken. In dit geval zoals de Melanen is dat een openbare weg met alle gevolgen!

woensdag 07 mei 2014

joke

Wat nu weer????een waterspeelgebied!? Voetbalveld, visvijver/ijsbaan, trimbaan, bos en wandelgebied, rust, alles weg voor een leerplek over waterzuivering! Wie zit daar op te wachten? Gemeente : blijf af van onze Melanen!

vrijdag 14 februari 2014

Bewoner

Wat gaat er gebeuren met de verkeersdruk als er een pretpark of iets dergelijks komt? Gaat men het verkeer door de Rode Schouw leiden of direct richting de randweg?
Ik vrees vooral dat onze rustige woonwijk een stuk drukker gaat worden.

dinsdag 14 januari 2014

Eddy de Moor

De gemeente Bergen op Zoom heeft haar inwoners wat te bieden ! Namelijk een prachtig natuurlijk wandelgebied aansluitend bij fort de Roovere en omliggend bosgebied waar nu al door vele personen dankbaar gebruik van word gemaakt.

Laat deze prachtkans niet ten koste gaan door een heel gebied te verpesten omwille van het geld.

dinsdag 07 januari 2014

ludo en edith

Wij staan volledig achter de doelstelling voor het behoud van natuur en vrije openstelling. Ook mensen zoals wijzelf die niet in de directe omgeving wonen van de Melanen genieten met grote regelmaat van dit prachtige stukje natuur door middel van de verfrissende en enerverende wandelingen die we daar nog steeds maken. Hopelijk mogen we dat voor nu en naar de lange toekomst toe, ongestoord door de commercie, blijven doen.

vrijdag 27 december 2013

Vrolijk

goed om deze site te bezoeken en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de Melanen.

Heeft iemand de landhuizen in aanbouw al gezien bij de Fort Roovere weg waar eerder een agrarisch  bedrijf was? Als deze huizen gereed zijn kan men verder bouwen langs de Langstraat tot aan het zwembad !

maandag 16 december 2013

Aad van den Berg

Als bewoner van De Schans maak ik gebruik van het Zwembad en ben regelmatig in het gebied van de Groote Melanen. Ik ben  lid van de volkstuinvereniging  Mela-Ven. Met veel plezier ben ik daar in mijn tuin bezig. Onlangs heb ik nog een kasje gebouwd waarin ik een tomaat, paprika, meloen, aubergine heb geteelt en geoogst. Dat geeft ontzettend veel voldoening.

Nu heb ik ontdekt dat het gebied al onder een andere naam bekend staat, namelijk Vestingrijk. Alleen het woord al! Alsof er iets achter een grote omheining of wal te verdedigen is waar niemand iets mee te maken heeft! Alleen als je er (veel) geld ( tol) voor betaald mag je erin!

Niemand zit in deze omgeving zit er op te wachten dat hier een commercieel doel gerealiseerd moet worden.

En als de gemeente via welke spreekbuis dan ook laat horen dat niemand zich ongerust moet maken dan zal dat alleen maar meer argwaan wekken. Ik wordt hier heel strijdbaar van!

vrijdag 22 november 2013

hermanhoek

een hek om dit gebied sluit voor veel mensen de mogelijkheid af om te wandelen of te mtb-en. Hoe kan het dat dit zo low profile gebeurt ? In welk stadium zit dit project ?

• vergunning aanvraag
  • wijzigen bestemmingsplan

We moeten er op tijd bij zijn om dit te stoppen.

maandag 04 november 2013

Wil Verdick

Als wanderlaar die altijd een spiegelreflex bij zich heeft en veel foto's van de Melanen maakt. Heb ik een vraag mag men zomaar beschermde diersoorten uit de Melanen verjagen ik bedoel hiermee van Vlinders tot Reeën? Ik ben benieuwd naar het antwoord.

maandag 04 november 2013

Stichting Natuurbehoud Groote Melanen